ගුණ වුණත් , කන්න ඕනේ පරිස්සමෙන්.. මේක ගොඩ දෙනෙක් නොදන්න කතාවක්..


 සුදුලූනු කියන්නේ අපේ රටේ ගොඩක් දෙනෙක් ආහාරවලට එකතු කරන කෑමක්.

මෙය එළවළුවල රසය වැඩි කරනවා පමණක් නොව, එය අමුවෙන් ආහාරයට ගැනීමෙන් පසුව පවා ඔබගේ ශරීරයට බොහෝ ප්‍රතිලාභ ලබා දෙනවා..

ආයුර්වේදයට අනුව, සුදුලූනු ඔබේ රුධිර පීඩනය අඩු කිරීමට, කොලෙස්ටරෝල් මට්ටම පාලනය කිරීමට, හෘද සෞඛ්‍යය වැඩි දියුණු කිරීමට සහ බොහෝ පිළිකා වැළැක්වීමට උපකාරී වෙනවා.. ආයුර්වේදයට අනුව සුදුළූණු ඖෂධයක් ලෙස සියවස් ගණනාවක් තිස්සේ භාවිතා කර ඇති අතර,සුදුලූනු anti-bacterial සහ anti-inflammatory ගුණ වලින් පොහොසත්...

මීට අමතරව, එහි ප්‍රතිඔක්සිකාරක ගුණද ඇත, එය ඔබේ ප්‍රතිශක්තිය ශක්තිමත් කරමින් ඔබව නිරෝගීව තබා ගැනීමට උපකාරී වෙනවා... එහි ඇති ගුණ නිසා පිළිකා, හෘද රෝග, උදරාබාධ, පෙනහළු දෝෂ වැනි ගැටලු රාශියකින් මිදෙන්න පුළුවන්..

නමුත් සමහර අවස්ථා වලදී, සුදුළූණු පරිභෝජනය ඔබට ඉතා හානිකර බව ඔප්පු කළ හැකිය, එබැවින් ඔබ සුදුළූණු පරිභෝජනය නොකළ යුත්තේ කුමන තත්වයන් යටතේද කියන එකත් ඔබ දැනගන්නම ඕන..

(1) රක්තහීනතාවය ඇති විට කන්න එපා

ශරීරයේ රුධිර හිඟයක් ඇති අය සුදුළූණු කුඩා ප්‍රමාණවලින් පරිභෝජනය කිරීම හෝ පරිභෝජනය කිරීම නොකළ යුතුය. සුදුළූණු ඔබේ ශරීරයේ මේදය දහනය කිරීමට ක්‍රියා කරයි. එවැනි තත්වයක් තුළ, රක්තහීනතාවයෙන් පෙළෙන පුද්ගලයින්ගේ ශරීරයේ රුධිර හිඟයක් පවතී. එවැනි අය සුදුලූනු වැඩිපුර ආහාරයට ගැනීමෙන් වැළකිය යුතුයි.

(2) අඩු රුධිර පීඩනයකදී කන්න එපා

අඩු රුධිර පීඩන ගැටළු ඇති අය බොහෝ විට සුදුළූණු පරිභෝජනය නොකළ යුතුයි. නැතහොත් හෝ කුඩා ප්‍රරමාණ වලින් එය පරිභෝජනය කළ යුතුයි. එවැනි තත්වයක් තුළ සුදුළූණු ආහාරයට ගැනීමෙන් ඔබේ රුධිර පීඩනය අඩු වන අතර එය ඔබට මාරාන්තික විය හැකිය.

(3) බඩේ අමාරු නිසා කන්න එපා

ආම්ලිකතාවය, මලබද්ධය හෝ බර ගතිය වැනි ආමාශ ආශ්‍රිත ගැටළු වලින් නිතර පීඩා විඳින අය සුදුළූණු ආහාරයට ගැනීමෙන් වැළකිය යුතුය. සුදුළූණු සුදුළූණු ගැනීමෙන් ඔබේ ගැටලුව තවත් වැඩි විය හැක.

(4) රුධිරයේ ඇති ඝනත්වය අඩු නම් කන්න එපා

ඔබ රුධිරය තුනී කරන ඖෂධ ලබා ගන්නේ නම්, ඔබ සුදුලූනු ඉතා කුඩා ප්‍රමාණයක් අනුභව කළ යුතුය. සුදුළූණු රුධිර සංසරණය වැඩි දියුණු කිරීම සඳහා ඔබේ ශරීරයේ ක්‍රියා කරයි. එවැනි තත්වයක් තුළ, මෙම කරුණු දෙකම පරිභෝජනය කිරීමෙන් ඔබේ රුධිරය තුනී විය හැකි අතර ඔබට රිදෙනවා නම් වැඩිපුර රුධිරය පිටවිය හැකිය. එබැවින් එවැනි අවස්ථාවක සුදුළුණු ආහාරයට ගැනීමෙන් වළකින්න.

(5) මුඛයෙන් සුවඳ දැනෙන විට කන්න එපා

ඔබේ මුඛයෙන් නරක සුවඳක් තිබේ නම්, ඔබ සුදුළූණු ආහාරයට ගැනීම අඩු කළ යුතුය, මන්ද සුදුළූණු ඔබේ මුඛයේ සුවඳ වැඩි කළ හැකි අතර එමඟින් ඔබට ගැටළුවක් විය හැකිය. එම නිසා එවැනි අවස්ථාවක සුදු ළුණු ආහාරයට ගැනීමෙන් වළකින්න.

උපුටා ගැනීමක්..

Countdown Timer

Countdown Timer

20 seconds remaining

Comments

Popular posts from this blog

ඔබ කවදාවත් හිතුවාද...? ශරීරයේ රෝග රැසක් ගැන මේ එක ඉන්ද්‍රියකින් කියවෙනවා කියලා...

දියවැඩියා රෝගය නිට්ටාවටම සුවකරන, අක්මාවේ මේදය තැම්පත් වීම වළකන දිව්‍ය ඔසුවක් වූ කළුදුරු භාවිතයට ගන්න විදිය

වේගයෙන් අක්මාවේ තෙල් තැන්පත් වී ඇති බව කල්තියා පෙන්නුම් කරන ලක්ෂණ 12 ක්